200 g smör
100 g mörk choklad
100 g after eight (12 plattor)
4 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Glasyr:
50 g smör
1,5 dl vispgrädde
150 g after eight (18 plattor)
Smält smör,choklad och After Eight i en kastrull och låt svalna.
Vispa ägg,socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Blanda ner chokladsmöret.
Sikta ner vetemjöl,kakao och bakpulver.
- Klä bottnen på en form med löstagbar kant med bakplåtspapper.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter på 175 grader.
- Kakan är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten när man skakar formen.
- Låt svalna och låt kakan stå kvar i formen.
- Smält smör,grädde och After Eight till glasyren. Låt koka upp.
- Häll glasyren över kakan.
- Låt stelna i kylen 2-3 timmar.
- Lossa kakan från formen med hjälp av en kniv och garnera med grädde och after eight.
Ser ljuvligt god ut! Kram
SvaraRaderaOj oj... så gott det där ser ut! Kan bli året jultårta här!
SvaraRaderaTack för att du delar med dig av receptet!
Melodys matte
Vad mycket gott du bjuder på. Själv älskar jag också att baka och det hinner bli en hel del.
SvaraRaderaKram Teres
Så god den ser ut! Läckert!
SvaraRadera