4 dl vatten, 37 grader
3 msk olivolja
1 tsk ljus sirap
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
2 dl rågmjöl
ca 7-8 dl vetemjöl special
Pensling:
1 ägg
(Vallmofrön)
OBS! Brödet sätts in i kall ugn!!!!
Smula sönder jästen i en degbunke. Häll ner det ljumma vattnet och rör om till jästen är upplöst.
Tillsätt olivoljan, sirap och salt.
Blanda sist ner grahamsmjöl, rågmjöl och vetemjölet.
Arbeta samma till en blank och smidig deg.
Skär degen i 10-14 bitar. Forma till runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
Ställ in bullarna i mitten av den kalla ugnen och sätt där efter igång ugnen på 200 grader.
Använd vanlig uppvärmning och inte varmluft.
Bullarna jäser under uppvärmningen och gräddas då temperaturen stiger.
Bullarna är färdiggräddade efter ca 25 min.
Perfekt att baka snabbfrallor när man inte har så gott om tid :)
ser jättegoda ut.får nog testa med o lägga i kall ugn för aldrig prövat den varianten
SvaraRaderaSka de inte jäsa innan man bakar ut brödet till bullar???
SvaraRaderaNej det behövs inte. Det jäser under tiden som ugnen blir värmare :)
SvaraRadera