Choklad och apelsnmuffins smet:
3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 smör
1 dl gräddfil
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
100 g mjölkchoklad med apelsinkrokant
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i gräddfilen och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och vänd försiktigt ner det i smeten.
Smält chokladen i chokladsmältare eller över vattenbad.
Häll i chokladen i smeten och rör om.
Dela upp smeten i 12 muffinsformar. Använd muffinsplåt för finare resultat.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min på 175 grader.
Apelsinfrosting:
50 g philadelphiaost
ca 1-2 msk apelsinmarmelad
Florsocker tills konsistensen är fast
Orange karamellfärg
Blanda ihop osten och marmeladen. Tillsätt florsocker tills du får en bra konsistens.
Färga med karamellfärg.
Bred eller spritsa ut frostingen på muffinsen.
Vi hade muffinsen lite kortare tid i ugnen så dom blev lite kladdiga. Därför har dom sjunkt ihop i mitten. Dom fina pumporna i marsipan har mina syskonbarn gjort. :)
Jag och min äldsta systerdotter. Synd att jag inte fick en bild på de två söta häxorna som var med och bakade cupcakesen.
Bjuder på denna hemska bilden på mig och min pojkvän :)
Mmmm ser gott ut =)
SvaraRaderaJag har nyligen startat ett bakforum för oss som älskar att baka. Du får gärna registrera dig där för att ställa frågor, svara på frågor och göra reklam för din blogg!
sockersott.egetforum.se