Botten:
12 st digestivekex
75 g smält smör
Fyllning:
3
gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g
philadelphiaost
Färska bär till garnering
Mosa digestivekexen och
blanda med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i botten av en pajform eller
i en bakform med löstagbar botten.
Låt stå i kylskåpet medan fyllningen
görs.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädden och
sockret i en tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme tills sockret har
löst sig.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och vispa ner i grädden.
Ta bort kastrullen från värmen och låt grädden svalna något.
Mixa hallonen
till en puré. Rör ner osten och hallonpurén i grädden.
Vispa till en slät
kräm och häll den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller
tills den har stelnat.
Servera med färska bär!
Receptet kommer från den underbara boken "Sommarens söta"!
åh ja älskar pannacotta så de här ser riktigt mumsigt ut.Blev jättefin
SvaraRaderaDet ser jättegott ut, jag ska prova den här pajen ;)
SvaraRaderaSer underbart gott ut, som att klämma ut det sista som finns av sommaren :) Sommaren i en godsak!
SvaraRaderaGillar du choklad? Då är kanske mitt senaste inlägg något som kan falla dig i smaken, en bonus är om du gillar julen och dess smaker :) Kika gärna in om det låter intressant :)