25 g jäst
6 dl vatten, 37 grader
4 tsk salt
1 dl olivolja
3 dl durumvetemjöl
12 dl vetemjöl special
Smula sönder jästen i en degbunke. Häll ner det ljumma vattnet och rör om till
jästen är upplöst.
Häll i olivolja, salt
och nästan allt mjöl och låt maskinen gå i ca
5 min.
Häll sedan i det resterande mjölet och kör ytterligare i ca 10 min.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i ca 1 timme.
Arbeta degen smidig och forma till 2 limpor. Mjöla in limporna med lite durumvetemjöl.
Jäs i ca 30 minuter under bakduk på plåten
Snitta några snitt i varje limpa och sätt in i ugnen som är 250 grader.
Kasta in en
1 dl vatten under plåten och stäng ugnsluckan snabbt och sänkt till
225 grader.
Grädda i ca 30 min.
Hittade receptet på http://smulansbakblogg.blogspot.se/
Ser väldigt gott ut!
SvaraRaderaÅh va härligt att du testade och göra detta,visst blev de så gott?
SvaraRaderaÄlskar detta bröd,klart en av favoriter.Vad tyckte du om durum?
Ja det blev jätte gott :) Min pojkvän tyckte att det var det godaste brödet han hade ätit! Det var jätte gott med durum! Det kommer jag absolut använda fler gånger :) Tack för tipset!!
RaderaKolla gärna in vår bakblogg www.kakburkarna.blogspot.com! hade varit jättekul om du kollade in den :)
SvaraRadera