Till 6-8 pers
Vit chokladmousse:
2 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 burk Kesella 10%
Vispa grädden. Smält chokladen och blanda den med kesellan. Blanda ner vispgrädden.
Häll upp i fina glas och låt stå i kylen minst en timma.
Hallonsirap:
200 g frysta hallon
1 dl socker
1 hel stjärnanis
Smält socker i en kastrull. Akta så det inte bränns.
När sockret nästan smält tillsätter du de frysta hallonen och stjärnanisen.
Rör ordentligt! Nu kommer sockret stelnar igen av de frysta hallonen, men det smälter igen.
Låt sirapen koka på ganska låg värme i 10 minuter.
Låt den svalna något innan du silar purén så du får en klar röd sirap utan kärnor.
Häll ett par skedar av hallonsirapen över chokladmoussen och ställ återigen in i kylen.
Garnering:
Färska bär
Innan serveringen garnerar du med några färska bär.
Här kommer såklart en bild på planksteken också som min pojkvän lagade :)
åh den där chokladmoussen vill man bara hugga i och den där planksteken,herregud va hungrig ja blir nu.
SvaraRaderaHallonsirap, det vore något det! Mums!
SvaraRaderaTjo! Skrev precis på din systers blogg. Vart har du fått tag i glasen? De är verkligen fina!
SvaraRaderaDom hittade jag på Åhléns :)
RaderaMums, ser verkligen gott ut!
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaLäste din gamla "vanliga" blogg. Bra skriva och intressant skrivna inlägg. Läste nått gammalt inlägg märkt" tandproblem". Hoppas det löste sig med den tanden? Men vad har hänt tandkrona, du är väll inte så gammal?
Trevlig helg.
Pelle