9-10 st
225 g mjölkchoklad
85 g smör
2 stora ägg
2 3/4 dl brunt farinsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
225 g mjölkchoklad
85 g smör
2 stora ägg
2 3/4 dl brunt farinsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 msk kakao
Fudgeglasyr:
3 msk smör (= 45 g)
2 msk grädde
3 dl florsocker
1,5 msk kakao
Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Ta bort från värmen och låt det svalna något.
Vispa ägg och farinsocker fluffigt. Rör ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Vänd ner chokladblandningen.
Skeda upp smeten i formar placerade i en muffinsplåt.
Fudgeglasyr:
3 msk smör (= 45 g)
2 msk grädde
3 dl florsocker
1,5 msk kakao
Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Ta bort från värmen och låt det svalna något.
Vispa ägg och farinsocker fluffigt. Rör ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Vänd ner chokladblandningen.
Skeda upp smeten i formar placerade i en muffinsplåt.
Grädda i 180 grader, ca 25-30 minuter tills muffinsen är fasta i konsistensen men fortfarande lite kladdiga i mitten.
Värm smör och grädde i en kastrull under omrörning till smöret har smält. Rör ner florsocker och kakao, blanda tills smeten blir slät. Bred ut ett par matskedar glasyr på varje muffins.
Värm smör och grädde i en kastrull under omrörning till smöret har smält. Rör ner florsocker och kakao, blanda tills smeten blir slät. Bred ut ett par matskedar glasyr på varje muffins.
Nästan gång ska jag nog ta vanligt socker eftersom det bruna farinsockret gav lite lakritssmak. Men min sambo och syskonbarnen tyckte att det blev jätte gott! Dekorerade med mini maränger.
Receptet hittade jag på bloggen http://mingodasida.blogspot.com/
Så fina!
SvaraRaderaSer smarrigt ut =)
SvaraRaderaKramkram
åhh, vad gott det ser ut! =)
SvaraRadera