50 g jäst
5 dl vatten, 37 grader
50 g smör (rumsvarmt)
2 dl rågflingor
1,5 tsk salt
2 msk bröd sirap
2 tsk brödkryddor
10 dl rågsikt
Garnering:
5 dl vatten, 37 grader
50 g smör (rumsvarmt)
2 dl rågflingor
1,5 tsk salt
2 msk bröd sirap
2 tsk brödkryddor
10 dl rågsikt
Garnering:
rågflingor
Smula ner jästen i en degskål.
Smula ner jästen i en degskål.
Häll på vattnet och rör om tills jästen har löst sig. Klicka ner det rumsvarma smöret.
Tillsätt rågflingor, salt, bröd sirap, brödkryddor och rågsikt.
Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.
Häll ut degen direkt i en smord långpanna eller använd bakplåtspapper.
Mjöla händerna, strö lite mjöl på degen och platta ut den i plåten.
Spraya eller pensla på lite vatten och häll över rågflingorna. Tryck till dom lite så dom sätter sig.
Nagga kakan med en gaffel och skåra den i lagom stora rutor.
Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter på 225 grader. Bryt i bitar.
jag har velat testa detta väldigt länge,men inte kommit till skott.kanske får ta och göra dem snart,ser ju så himla gott ut.perfekt till frukost eller kvällsmat
SvaraRaderaSå gott och praktiskt att hälla degen på en långpanna :)
SvaraRaderaHej Veronica
SvaraRaderaDet här ser jättegott ut!
// Jenny