50 g jäst
50 g smör eller margarin
4 dl vatten
2 dl filmjölk
1 tsk salt
1/2 dl brödsirap
6 dl rågflingor
9 dl vetemjöl special
Värm till 37° och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
Tillsätt filmjölk, salt, sirap, rågflingor och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl tills den släppen skålens kant.
Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord.
Dela i ca 20 bitar och rulla till frallor. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter.
Pensla med vatten och strö på rågflingor. Grädda i ca 10 minuter på 250 grader.
Hej! Hittade precis din blogg! Vad fina bullar du bakat! Ha en skön helg!
SvaraRaderaLåter som goda frallor
SvaraRadera