125 g smör
0,5 g saffran
2 dl mjölk
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Smält smöret och tillsätt saffran. Låt det svalna.
Vispa ner mjölken och sedan ägget.
Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det.
Fördela smeten i ca 15 muffinsformar. Använd helst muffinsplåt.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 min. Ska du göra mini muffins ska du ha dom inne i ca 8 min istället.
Har du inte något recept på saffranscupcakes? =)
SvaraRaderadem ser ju hur goda som helst,ett tips är att sikta florsocker,ser då magiskt ut.
SvaraRaderaja ska nog ta också pröva på dessa,då ska jag fylla med mandelmassa i mitten
Du kan använda dessa muffins till cupcakes också. Testa att ta frostingen som är till detta receptet! http://veronica-bakar.blogspot.com/2011/06/vit-choklad-cupcakes-med-jordgubbar-och.html
SvaraRaderaÅhh saffran som är så gott!
SvaraRaderaJätte fina muffinsar =)
Kramkram
Ja, tack! Det ska jag verkligen prova!=)
SvaraRadera"marinera" gärna saffranen i lite rökig whisky, o häll i det, så blir det extra gott..
SvaraRaderavi var några au pairer som ville ha julstämning och hittade ditt recept så vi slängde ihop den här smeten, snabbt och enkelt. det blev supergott!
SvaraRaderaSka strax baka de här för andra gången. De blev helt fantastiskt goda!! Trots att jag bytte ut ingredienser mot mjökfritt smör och havremjölk :-)
SvaraRadera