4 kycklingfiléer
Salt
Vitpeppar
1 burk crème fraiche
3 dl grädde
3 msk mango chutney
1 pkt bacon
1 äpple i mindre bitar (Granny Smith)
1 strimlad purjolök
1 röd paprika i mindre bitar
½ tsk sambal oelek
1 grönsaksbuljongtärning
Stek baconet i mindre bitar och lägg sedan över på ett papper.
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg.
Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull.
Låt det koka ihop ett tag medan kycklingen steks.
Tillsätt paprikan, purjon och äpplet och låt det puttra med ett tag.
Häll över i stekpannan och rör ner baconen.
Servera med ris.
Det var väldigt gott! Kul att testa något nytt nån gång.. Man snöar gärna in i det som alltid görs annars.
SvaraRadera//Emelie
10/10! Bytte dock ut vanlig crème fraiche mot Paprika&Chili-crème fraiche. Hur gott som helst! tack för receptet, de sparas! :)
SvaraRaderaOlivia
hur mycket är en burk? en liten eller en 5dl?
SvaraRaderaEn liten burk menar jag...på 2 dl :)
SvaraRaderaTestade din kycklinggryta....jättegod, en favoritgryta hos barnen. Tack för tipset.
SvaraRaderaJättegod gryta som föll familjen i smaken. Dessutom lätt att laga.
SvaraRaderaTestade detta recept igår, mycket gott och väldigt lättlagat !
SvaraRaderaDetta blev våran middag idag. Mycket uppskattat av alla. Yngsta dottern gav rätten 7,5 poäng av 10 möjliga :-)
SvaraRaderaJag säger nog 8 för egen del.
Då vi saknade röd paprika hemma så fick vi ta paprikapulver istället.